SPONSORED AD

Trending Now

TAHF Celebrates 21st Anniversary With Massive Donations, Zoom Lectures, Today

 



Temitayo Awosika Help Foundation (TAHF) set to celebrate 21st Anniversary With massive donations across the country  and zoom Lectures from Thursday 12-14th August, 2020.


The Foundation which  was borne to immortalize the principles and way of life of Mr. Temitayo Awosika, born on the 12th of August, 1980 (40 years ago), and passed on 21 years ago on the 13th of August, 1999. Indeed on the 12th of August, 2020 would have been the celebration of his 40th birthday. 


Temitayo Awosika Help Foundation is a non-governmental, non-profit making service oriented organization set up with a vision to provide succor to persons with Sickle Cell Anemia disease and the poor in the society, which is borne out of passion for them, ensuring that they live fruitful, productive and fulfilling lifestyle, and  It  has taken a giant stride in the macrocosm of benevolence.


TAHF has been committed and still reaffirming it to upholding the life virtues of Temitayo so dear, and to creating a global community linking resources and support for patients and families of sickle cell disease.


To celebrate the young icon of Honour and Love, as well as celebrate the 21st anniversary of TAHF, the following activities 

have been put in place. 


Event Details: Topic: The 21st Anniversary Celebration of Temitayo Awosika Help Foundation (TAHF)


Wednesday, 12th August, 2020 – Program of Activities.


Message from the Chairman of the Board of Trustees of TAHF

by Mr. Sule Ozenua 12:30-12:45 (15mins).


2.  Launching of the TAHF interactive virtual forum/ helpline

Dr. O.O Awosika 12:45-12:50 (5mins)



3.Re-launching of TAHF club for young adults.

Cutting of anniversary cake

by Mr. Adebekun Olusola, Executive 

Secretary, 12:50-1:00 (10mins).


4. Presentation of testimonies of TAHF members

Alhaja Giwa 1:00-1:15 (15mins).


5. Distribution of palliatives Grouped 

into 3 sessions (for crowd control)

Distribution of food items in partnership with Access Bank plc, distribution of sanitizers and masks to sickle cell sufferers in conjunction with Brookstone Properties

by Mr. Adebekun Olusola, Ms Chinomso Ubulom, Pst. Rotimi, and Deaconess 

Yemisi Adelaja

1:15-2:45,

2:45-3:45

3:45-4:45

(3hr) respectively.


While activities for Thursday, 13th August, 2020 are: 1. Documentary on distribution of 

Palliatives,

1:00-1:10 (10mins),


2. Round table empowerment session / life style management and its impact on healthy living for parents, 

caregivers, families and friends of sickle cell sufferers

by Prof Diuto 

Esiobu, Prof, Bamidele 

Solomon, and Dr. Ifeoma Monye, 1:10-1:40,

1:40-2:10,

2:10-2:40

respectively.



3. Question and Answer session Mrs. Joycee 

Awosika

2:40-3:10 (30mins)

and Friday, 14th August, 2020-Program of Activities;

1. Unleashing partnership to drive 

institutional financial support for implementation of research planning 

outcomes towards improving the health of the ‘weak’

Prince Clem 

Agba, Honourable 

Minister of State for Budget and Planning, 9:00-9:45 (45mins).


2. Launching TAHF National and International institutional/financial 

partnership, 9:45-9:55 (10mins).


3. Cutting edge technology on sickle cell anemia therapy and prognosis

by Prof. Nosakhare Bazuaye, Prof Diuto Esiobu, 9:55-10:25

10:25-10:55

respectively.


4. Documentary on Nature and Health 10:55-11:00 (5mins).


5. Commercialization of Research Result -Locally produced Antisickling 

Prof. Gloria 

Elemo –

Immediate past 

11:00-11:30 (30mins).


Food supplement for the management of sickle cell anaemia, Director General of Federal 

Institute of Industrial 

Research (FIIRO) and finally,


6. Question and Answer session, 11:30-11:45 which will last for  15 minutes.


The Board of Trustees, Management and staff of Temitayo Awosika Help Foundation (TAHF) in a statement signed by the Executive Secretary............ wrote; ' 21 years Ago- A Gem Departed mother Earth to the Bosom of the lord. August 12, 1980-August 13, 1999.


For events coverage, breaking news and advert placement, contact us today on our hotlines: +2348033599492, +2348022717838 or send us an email on thenewsaccelerator@gmail.com 


Copyright THE NEWS ACCELERATOR.


All rights reserved. This material and any other material on THE NEWS ACCELERATOR NETWORK  should not be reproduced, published, broadcast, written or distributed in full or in part, without written permission from the Editor-In-Chief.



No comments